Пет бебета се родиха за по-малко от час (Снимка!)

25 ноември, между 14:35 и 15:27 часа – това е краткият период, в който животът на цели 4 семейства се промени завинаги. 5 нови живота, 5 деца поеха своя първи дъх едно след друго, в една и съща родилна зала в рамките на по-малко от час, съобщиха от АГ “Селена”, Пловдив.

Представяме ви Ана, Екатерина, Андрияна, Гергана и Любомир.

Малката Ана е първа от всички – тя се ражда в 14:35 часа, с тегло 3430 грама и ръст 51 сантиметра. Малко след нея, с идентични мерки своя първи дъх поема и Катето. След кратка пауза настъпва важният момент и за бъдещата майка Надя – близначките Андрияна и Гергана се раждат в 15:10 и 15:14 часа. А единственият мъж в женската компанията – малкият Любчо – кавалер още преди да се роди, е последен в 15:27 часа.

Всичките ни общо 9 пациента са в прекрасно състояние – здрави, щастливи, усмихнати и шумни.

Случайността събира 4-те бъдещи майки – Боряна, София, Надя и Светлана, в един от най-важните моменти в живота им. Грижата за тях обаче е поета изцяло от нас. Общо 11 специалисти – 4 акушер-гинеколози, 3 неонатози, 2 анестезиолози и 2 акушерки, посрещат новите 5 живота. Екипите, погрижили се за майките и техните съкровища, се състоят от д-р Матев, д-р Бабаков, д-р Памукова, д-р Петрова, д-р Кренчев, д-р Георгиева, д-р Димитрова, д-р Миовска, д-р Белчева, ак. Ваклинова и ак. Карагьозова.

Най-голяма изненада се оказват малките близначки Андрияна и Гергана. Още когато научава, че сърчицата, които туптят в нейния корем, са две, майката Надя завявява своето желание да ги роди по естествен път. Невинаги това е възможно – многоплодните бременности крият по-големи рискове за живота и на майката, на децата, и могат да доведат до сериозни усложнения. Нашият екип обаче обещава да направи всичко по силите си желанието на Надя да се осъществи и успява да изпълни своето обещание. Ади и Гери се раждат в добро състояние и с добри показатели, а мама Надя не само се чувства страхотно, но и не сваля усмивката от лицето си.

Следвайте ни в социалните медии