Петър Петров изкачи най-високият връх в Европа! (Снимки)

Русенец изкачи най-високият връх в Европа и покори най-високата свободно стояща планина в света – Килиманджаро, като се качи на връх Ухуру на 5895 метра височина, пише Dunavmost.com.

Ето какво ни разказа той:

“Казвам се Петър Петров на 24 години от Русе. Живея и уча в Дания от една година.

Искам да споделя с вас моят успех и моята страст. През Януари имах възможността да отида до град Моши, Танзания и да изкача най-високата свободно стояща планина в света – Килиманджаро, връх Ухуру – 5895м. Беше едно наистина цветно и незабравимо преживяване с уникален привкус на Африка. Бяхме 2-ма русенци в групата (аз и Адриян Радев), но само аз успях да покоря върха.

След като се прибрах, моето желание за по-високи и недостижими върхове се засили още повече. Реших, че трябва да опитам нещо по-сложно и предизвикателно. На 1-ви май заминах за Терскол, Русия, където предприех изкачване на най-високият връх в Европа. (връх Елбрус – 5642м. Изкачването беше наистина голямо предизвикателство, изпълнено със смесени емоции и предизвикване на всичко вътре в мен. Бях единственият българин в групата, което направи приключението дори още по-завладяващо. След 4 дни подготовка с климатизационни преходи дойде момента за атаката. И ето, че след 9 часа преход към заснеженият връх стигнах и покорих вторият си континентален първенец.

Споделям тази история с вас, защото вярвам, че трябва да се споделят Българските успехи и да стигат до повече млади хора”.

Следвайте ни в социалните медии