Партийната субсидия за един получен глас да бъде 1 лев

Партийната субсидия за един получен глас да бъде 1 лев. Такова предложение обяви премиерът Бойко Борисов и уточни, че то вече е внесено в парламента. Със спестените пари пък щели да се строят детски градини и ясли.

“Взехме решение, входирахме го в парламента. Вкарахме закон за 1 лев субсидия, да видим как ще се оправят партиите на следващите години. Как ще плащат на социолози, политолози и всичко останало. Няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражянва, който и да било”, отсече Борисов след среща с парламентарната група в парламента.

“Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери – няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерския съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в парламента, събрахме се сутринта с групата”, продължи премиерът.

Той припомни и че преди години на местните избори той спечелил без нито лев субсидия.

“Аз бих на изборите като кмет без 1 лев, без партия, без нищо“, настоя Борисов.

Министър-председателят коментира и предложението на опозицията да се намали ДДС-то на храните. Той запита риторично и защо тези промени не са ги направили, когато са били на власт.

“Защо за толкова много години управление на БСП и ДПС не направиха това? Защо точно сега, когато има пари в държавата? Орешарски защо не махна данъците или Станишев? Ние сме добри стопани, събираме много пари в държавата”, отсече Борисов.

Той добави, че все пак се обмисля да отпадне данъкът върху книгите.

“За книгите – отдавна го обмислям с Владислав Горанов. Там можем да направим да няма данък, защото образованието винаги ни е било приоритет. Капчица в морето е това върху книгите. Останалото – мляко, месо, сега с Волен Сидеров се видяхме – не се бяхме виждали след изборите, предлагат вече и пиенето, и цигарите – и всичко, което на човек му се яде и пие, да е без пари”, каза още Бойко Борисов.

Следвайте ни в социалните медии