Падна градушка с размери на кокоше яйце. Вижте къде! (Видео)

Градушка с размер на кокоше яйце удари северозападния румънски град Залъу и нанесе материални щети на покриви, жилища и автомобили, съобщава информационният сайт Зиаре.

Град Залъу е административен център на окръг Сълаж, за който румънските метеоролози бяха обявили червен код за опасно време.

Местни жители споделиха видеа и снимки от градушката. Говорителят на окръжния инспекторат за извънредни ситуации Лучиан Жакоди съобщи, че се прави оценка на регистрираните щети на покриви, жилища и автомобили.

Местните власти призоваха жителите на окръг Сълаж да избягват излизания навън, докато е в сила червеният код за градушка.

Националната метеорологична служба на Румъния обяви във вторник предупредителен жълт код за опасни бури в общо 26 окръга на страната, включително в Букурещ. Предупреждението е валидно до сряда за областите Банат, Кришана, Марамуреш, Олтения, Трансилвания, Северна Мунтения и северозападната част на румънската област Молдова. Очакват се бури, придружени с гръмотевици и проливни дъждове.

Лошо време се очаква и през почивните дни.

Следвайте ни в социалните медии