Още не е готов докладът за смъртта на 3-годишното дете в “Пирогов”

Поне със седмица ще бъде удължен срокът за окончателния доклад от проверката за смъртта на 3-годишното дете в “Пирогов”. Това посочи пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който възложи проверката по случая на Изпълнителна агенция “Медицински надзор”.

Министър-председателят Бойко Борисов също се ангажира с казуса като разпореди временно отстраняване на директорите на трите болници, в които детето е било лекувано приживе – Специализираната детска болница “Проф. Иван Митев”, УБ “Лозенец” и УМБАЛСМ “Пирогов”.

“Сутринта разговарях с директора на ИА “Медицински надзор”. Докладът, който ми е изпратил, отново е определен като предварителен. Мотивите на директора са, че все още пристигат нови медицински документи, резултати от кръвни изследвания. Освен това, очакваме и докладите на четиримата независими експерти”, обясни министър Ананиев.

“За съжаление, може би ще се наложи да удължа още малко срока. Казвам го със съжаление, защото поех ангажимент пред родителите”, каза министър Ананиев.

Следвайте ни в социалните медии