Охраняват студентите на 8 декември с полиция и жандармерия

На местата, на които студентите ще празнуват 8 декември, ще бъдат охранявани освен от полиция, и от сили на жандармерията. Това каза на брифинг началникът на отдел Охранителна полиция Веселин Младенов.

Най-популярните дестинации са зимните ни курорти – питейни и увеселителни заведения, хотелски комплекси и хижи. Предварително са проведени срещи с представители на тези обекти и с представители на частните охранителни фирми, които осъществяват охраната в обектите, като са разяснени начините за взаимодействие с тях, заяви Младенов.

В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско присъствие в районите на всички обекти, в които ще празнуват студентите, като на 8 декември ще има полицейски служители на всяко едено място. Допълнително ще имаме и командировани сили от Дирекция “Жандармерия”. При нужда от съдействие нашите служители ще бъдат на разположение на гражданите, посочи Веселин Младенов.

На брифинга стана ясно, че ще има и много цивилни полицаи, които ще участват в осигуряването на сигурността на студентите.

Следвайте ни в социалните медии