Официални подробности за починалата ученичка във Враца

С голямо закъснение от ръководството на гимназия „Христо Ботев“ във Враца официално признаха за починалата ученичка от 7-ми клас. Три часа родители и близки звъняха като луди на децата в даскалото, без да могат да се свържат с тях.

Причината бе, че преподавателите събрали всички мобилни телефони на учениците, за да не се разчуе за смъртта на детето.

Едва 3 часа по-късно от СУ „Христо Ботев“ пуснаха съобщение до врачанските медии, в което потвърдиха трагичния случай. В него от ръководството молят за етика и разбиране към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите, като не ги притесняват с въпроси.

Междувременно агенция BulNews вече беше публикувала материал за смъртта на 12-годишното момиче и родителите научиха за станалото.

По неофициална информация, детето е ходило да си купи дюнер, оставило го е на чина и паднало по очи. Веднага е извикана фелдшерката, която установила, че сърцето е спряло. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и в училището светкавично пристигнал екип на спешното във Враца, който заварил детето изключително бледо. Започнала реанимация, която продължила около 50 мин.

Междувременно пристигнал втори екип медици, които се включили в борбата за живота на 12-годишното момиче. За съжаление то не могло да бъде спасено.

Кметът на Враца Калин Каменов публикува съболезнователен адрес към близките на починалата ученичка, като помоли медиите да уважат скръбта на хората и шокът у ученици и учители.

Следвайте ни в социалните медии