Осъдиха жена на 20 години затвор, осиновила 118 деца

54-годишна китайка, осиновила 118 деца, получи 20 г. затвор. Ли Йенся (Li Yanxia) беше призната за виновна за изнудване, измама, фалшификация и нарушаване на обществения ред, пише Би Би Си.

Йенся, наричана още „Майката на любовта”, получи и глоба от 388 000 долара. Освен на нея, обвинения бяха повдигнати на още 15 души, включително и на партньора ѝ. Той получи 12 години и половина затвор, както и сурова глоба, предава Би Ти Ви.

Китайката основава сиропиталище, в което приютява повече от 100 деца. Съдът обяви, че жената е злоупотребила с влиянието на сиропиталището, както и с придобитите средства за построяването му. Целта е била да придобият значителна икономическа облага.

В обвинението се посочва, че Ли е карала някои от децата в дома да лягат пред камиони, работещи на строителни обекти. След това тя изнудвала компаниите.
Разследването открило, че китайката извършвала нелегална дейност от 2011 г. насам. Освен това разполагала с 20 млн. китайски юана (2.9 млн. долара) в банковите си сметки и била собственик на луксозни марки автомобили.

Присъдата предизвика множество реакции сред онлайн потребителите, много от които преди са дарявали за сиропиталището.

Следвайте ни в социалните медии