Нови смъртни случаи, причинени от китайския коронавирус!

Броят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, е 5974 души. Повече от половината от тях са в провинция Хубей. Смъртните случаи са 132, съобщиха китайските здравни власти, цитирани от световните агенции.

Това са най-новите данни към днешна дата. Състоянието на 1239 от заразените се оценява като тежко.

От актуализираната информация става ясно, че броят на заразените с новия коронавирус е надхвърлил броя на заразените с вируса на тежкия остър респираторен синдром (ТОРС). През 2002 – 2003 г. в Китай той засегна 5327 души. Смъртните случаи бяха 349, предаде АФП.

Японското правителство евакуира със самолет от град Ухан, епицентъра на заразата, около 200 японски граждани, съобщи Ройтерс. Днес се очаква да бъде изпратен още един самолет. Общо да напуснат Ухан са изразили желание около 650 души, главно работещи в японски компании, които имат представителства там.

От Ухан за САЩ излетя и самолет с американци, предаде АП. Той ще кацне в Анкъридж, Аляска, където пътниците ще бъдат прегледани и ако се налага – поставени под карантина. От Аляска самолетът ще продължи за Калифорния.

Южна Корея също заяви, че ще изпрати самолет за гражданите си, които искат да напуснат Ухан. Евакуации планират Франция, Монголия и други страни.

Следвайте ни в социалните медии