Нови разкрития за серийния убиец с български произход!

Наскоро беше публикуван списъкът на изчезналите, по който работят кипърските власти. Съдържат се в него 32-ма изчезнали, сред тях има трима наши сънароднички.

Трябва да се разграничава фактът, че те са изчезнали не на скоро, а през годините – 1999 г., 2008г., 2013 г.. Българското посолство е подало съответната информация на кипърските власти и е помолило да се предприеме издирване на лицата. Това заяви в ефира на Нова телевизия посланикът ни в Никозия Любомир Тодоров.

Виктор Николаев запита Тодоров дали наистина има 16-годишна българка на име Яница, която е изчезнала през 2018 година и в момента я издирват: “Не разполагаме с такава официална информация, а според Виенската конвенция ние трябва да получим информация, ако се е случило нещо с български граждани. Тук сред общността може да се говорят различни неща, но ние не разполагаме с официална информация”, каза той.

“Не съм разговарял с майката на обвиняемия. Майка му наистина е българка, но семейството му е разведено още преди той да навърши 12 години. Бащата е поел възпитанието на детето тогава. Според мен е по-важно къде се е изградило като личност, къде е живеело и къде е възпитавано. Майката е имала по-малко влияние. В последствие той става военен. когато е задържан, той е бил действащ капитан от кипърската армия. Вие знаете, че хората от такива институции се проверяват по-задълбочено”, добави посланикът ни в Никозия.

“Това се случва за първи път в историята въобще на страната – да си имат работа с такъв брутален сериен убиец. Кипърското общество е много толерантно и мултикултурно”, завърши Тодоров.

Следвайте ни в социалните медии