Нови подробности свързани с убиеца от Костенец!

“Продължава издирването, няма резултат към този момент. Единственото ново е, че в един от претърсваните периметри е открито оръжие. Отговаря на едно от оръжията по вид и по калибър. Ще бъдат назначени необходимите експертизи”. Това заяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

“Днес сутринта е открито. Снощи до късно имаше сигнали, всички са проверени. Има някакви резултати. Няма данни той да е напускал страната, предполагаме, че е в района.

Напълно е възможно да се укрива, назад във времето го е правил. Той е способен да оцелява сам. Освен да гарантираме сигурността на гражданите, ние трябва да стигнем до него”, коментира още той.

“Термокамерите са включени от първия ден на операцията, хеликоптер също използваме. Профилът на убиеца е изяснен, няма данни връзка да е направена с роднините, те са под наш контрол.

Сигнал за застреляно куче не знам. В момента тече оглед. Засега имаме достатъчно доказателства за първото убийство. Още от първия ден тук са всички специализирани служби.

Явно допускаме някои слабости, ще направим всичко възможно да го открием. Щом още не е открит, значи ни е трудно”, добави главен комисар Иванов.

Следвайте ни в социалните медии