Новият Galaxy S10 5G се самозапали

Напоследък доста често сме свидетели на самозапалване на смартфони, произведени от корейския гигант Samsung. Най-гръмкият скандал се разрази с устройството Galaxy Note 7, пуснато в продажба през 2016 година. След това корейците заявиха, че са оправили проблема, но сега в интернет пространството се дискутира един нов случай, който е свързан с новия Galaxy S10 5G.

Инцидентът се случва на един южнокореец, който не успява дори да се наслади на възможностите на своя нов Galaxy S10 5G. Само дни след като придобива смартфона, от банално изпускане на пода, той се самозапалва и направо избухва. За щастие в резултат на инцидента никой не е пострадал, но, както се вижда от снимките, устройството не подлежи на възстановяване.

Още по-странното е, че дилърът отказва да замени изгорелия смартфон с нов или да компенсира финансово потърпевшият. Като причина се изтъкват външни фактори за самозапалването, които не влизали в гаранцията. Собственикът естествено не е съгласен с официалната позиция на компанията и се обръща с писмен въпрос до централата на Samsung, но до момента не е получил отговор.

Следвайте ни в социалните медии