Нова телевизия спира предаването “Национална лотария”

Нова телевизия сваля от ефир предаването “Национална лотария”, съобщи “Дневник”.

Програмата на телевизията за събота и неделя е променена и в часа, в който обичайно се излъчваше играта за късметлии, е анонсирано предаването “Темата на Nova”.

По информация на “Капитал” телевизията на Кирил Домусчиев получава от “Националната лотария” суми от порядъка на около 20 млн. лв. годишно.

Депутатите гласуваха драматични промени в Закона за хазарта, които на практика закриват моментните лотарии и допускат с билети за търкане да се занимава само държавното тото. В деня, в който законът бъде публикуван в Държавен вестник, организаторите на този тип игри ще останат без лицензи. Срокът за обнародване изтича на 21 февруари.

От “Нова телевизия” по-рано преди дни са казали пред “Дневник”, че имат валиден договор с “Национална лотария”, който няма да коментират, а след като поправките в Закона за хазарта влязат в сила, ще се съобразят с тях.

Междувременно “Сега” установи, че телефоните на фирмите организатори на моментни лотарийни игри, от които може да се получи информация за печалбите, са замлъкнали. Печелившите, които все още не са получили сумите си, ще трябва сами да ги търсят след влизането в сила на Закона за хазарта, след като депутатите записаха, че това ще става според общите условия на конкретния организатор на игри.

В общите условия на фирмата – организатор на Националната лотария, “Ню геймс”, е посочено, че при възникване на форсмажорни обстоятелства, в резултат на които провеждането на играта и изплащането на печалбите стане невъзможно, дружеството не носи отговорност към участниците и им връща стойността на залога. “Форсмажорно се счита всяко обстоятелство, независещо от “Ню геймс” АД, обективно непредвидимо и невъзможно за предотвратяване”, гласят общите условия.

Следвайте ни в социалните медии