Нова спецакция в “Басейнова дирекция” – Пловдив

Днес, 28 февруари 2020 г., Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР, извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция- Пловдив, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Повече информация по делото ще бъде предоставена след приключване на действията по разследването и обобщаване на резултатите, посочват от спецпрокуратурата.

По неофициални данни има задържани.

Акцията продължава и в момента.

Припомняме, че във вторник, 25 февруари, Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за безстопанственост на Цветелина Кънева, директор на “Басейнова дирекция” Източнобеломорски район. Според разследващите тя не е предприела действия за ликвидирането на незаконен сондаж в Захарния комбинат в Пловдив.

Тя остава в ареста за 72 часа, в рамките на които ще се прецени дали да бъде поискано от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

В основата на досъдебното производство е случай от края на 2018 година, когато при проверка на “Басейнова дирекция” в Пловдивския захарен комбинат е бил засечен незаконен сондаж и незаконно използване на вода.

Следвайте ни в социалните медии