Нова година в чужбина по-евтина от България

Броени дни преди Нова година офертите за посрещането ѝ в последния момент в чужбина са по-ниски, отколкото у нас, установи проверка на „Монитор“.

В България освен предпразнично повишените цени на нощувките в планинските курорти ни изненадват и с цената на куверта – искат по 100 лв. на дете, за възрастен – двойно.

Така 4-звездна почивка в Банско за Нова година излиза 716 лв. за двама души, сочи оферта на родна турагенция. В нея влизат по 2 нощувки в двойна стая със закуски, спа центърът също може да бъде използван.

Уловката е, че галавечерята не е включена във въпросната цена.

За да се поглезите в някоя от механите в града, ще трябва да броите още 180 – 200 лв. Миналата година кувертите в заведенията са били по 120 лв. Ако сте с деца, сумата се качва допълнително. За деца от 6 до 12 години искат по 90-100 лв. В менюто за възрастните има салата, деликатеси като филе от сьомга с див ориз и гел от лайм за основно, едно безалкохолно и 100 мл аперитив и вино. Децата получават доста „солени“ пилешки хапки за основно.

Вторият по големина ски курорт у нас Пампорово предлага 2 нощувки със закуски и вечери в апартамент за двама за 670 лв. Празничната вечеря и музикалната програма също са включени. Гостите ще могат да се отпуснат в джакузито в спа центъра или да покарат ски, като транспортът им до пистите е безплатен, преди голямото празненство в ресторанта на хотела.

През зимните месеци морето не е най-търсената дестинация, но оферти и за там не липсват.

С All inclusive предложения примамват

от Златни пясъци – 423 лв. на човек за 3 нощувки в двойна стая. Новогодишното събиране, влизащо в пакета, е планувано да се проведе в една от залите на хотела. Интересното в случая е, че след 23 часа алкохолни и безалкохолни напитки ще се предлагат само срещу допълнително заплащане.

Близките чуждестранни дестинации също не пропускат да изкушат нашенци – Гърция, Турция и Македония предлагат по-добри оферти на по-ниски цени. Едно от най-атрактивните места в Турция – Кушадасъ, предлага 3 нощувки на база All inclusive за 329 лв. на човек. Алкохолът и безалкохолните напитки през целия престой са на корем, а вечерята през новогодишната нощ ще бъде на сет меню под съпровода на диджей, ориенталски танци, томболи и изненади. Именно тук е най-ниската цена на нощувка – малко под 110 лв. на човек, показва справка в сайтовете.

Пакетната цена на почивка в другата ни южна съседка Гърция е 225 лв. на човек за 2 нощувки със закуски и вечери.

Не влиза в цената обаче транспортът до хотела в Солун

Изхранването е на блокмаса, а галавечерята ще е на сет меню от 6 степени. Гледката от ресторанта предлага съчетание от неповторимия Солунски залив и светлините на града.

Македонската перла Охрид предлага и екскурзия през Скопие, Крива паланка и Куманово. Транспортът влиза в пакета, който е общо за 315 лв., и срещу него получаваме 2 нощувки на човек, 2 закуски и 2 вечери (едната от тях празнична). Включените алкохол и безалкохолни в новогодишния куверт са с лимит 10 лв., което в напитки е чаша ракия за наздраве и минерална вода. Екскурзоводско обслужване ще има по време на цялото пътуване, се твърди в офертата.

Следвайте ни в социалните медии