Нова версия от МВР за взривения блок във Варна

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира случая с взрив в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“ в морската ни столица, станал през нощта на 13 януари, който уби двама души и вкара други 18 в болница.

„Към този момент нямаме данни, които да подкрепят тезата, че взривът във Варна е вследствие на боеприпаси или взривни вещества.

По-скоро колегите работят по установяване на наличието на газ”, заяви той пред журналисти в парламента, цитиран от DarikNews.bg.

Според МВР няма данни, които да потвърждават, че загиналият мъж, обитавал апартамента, е съхранявал там взривни вещества. „Хората, с които е работено до момента, казват, че той не се е занимавал с такива неща“, обясни Маринов.

По-рано днес беше съобщено, че дни преди взрива предполагаемият извършител – бившият полицай Веселин Димитров, написал писмо до местен сайт, в което споделя проблемите си. В писмото той заявява, че е полагал материални грижи за бившата си жена и заплашва да се самоубие.

Издирването на Димитров продължава. Стана ясно, че след подадена жалба от жена му заради домашно насилие той е имал ограничителна заповед от 6 януари.

Следвайте ни в социалните медии