НИМХ: Температурите падат рязко, иде сняг!

Атмосферното налягане слабо и временно ще се повиши, но ще се задържи по-ниско от средното за март. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. През нощта на много места, а през деня главно в югоизточната половина ще превалява дъжд, над 700-800 м – сняг.

През нощта, с продължаващото понижение на температурите, по високите полета и на места в западната част от Предбалкана дъждът ще се примеси със сняг.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в източните райони до 8-10; максималните – предимно между 8 и 13 градуса, в източните райони до 15. Късно след пладне от запад валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно умерен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На много места ще превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, по билата – югозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 3, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

В петък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще бъде до умерен. Сутрешните температури ще са по-ниски, дневните ще са с 3-4 градуса по-високи.

В събота в източните райони югозападният вятър ще се усили, температурите още малко ще се повишат, но от запад отново ще започнат превалявания от дъжд.

Следвайте ни в социалните медии