Немската полиция спря от движение златно BMW X5, тъй като било прекалено блестящо!

Полицията в град Дюселдорф спря от движение облепено със златно фолио BMW X5, тъй като било прекалено блестящо и заслепявало останалите участници в движението, съобщава T-online.de, цитирано от Факти.бг.

Според немските катаджии всъдеходът така “сияел” под слънчевите лъчи, че към него буквално не можело да се погледне. 30-годишният собственик разказва, че не очаквал да го спрат, тъй като не бил нарушил правилата за движение по пътищата.

Според генералния директор на Германската тунинг асоциация Харолд Шмитке цената на облепване с такова фолио в добър сервиз излиза между €2 500 и €3 000. Въпросът дали автомобил може да се движи по пътищата в такъв вид бил от компетенциите на специалист, но ако колата отвличала вниманието на останалите водачи, собственикът трябвало да премахне покритието.

Това далеч не е първият случай, в който германската полиция спира от движение “златни” автомобили. През април собственик на опаковано по същия начин Porsche Panamera бе глобен и му бе издадено предписание незабавно да премахне фолиото. Мъжът обаче не изпълни нареждането и номерата му бяха свалени, докато не премахне “позлатата” и не пререгистрира колата.

Следвайте ни в социалните медии