Насилие над работничка в шивачка фирма в Русе (Снимки)

Русенка сигнализира за насилие над работничка в шивачка фирма.

Г-жа Атанасова твърди, че шефът на фирмата е нанесъл телесна повреда на приятелката ѝ, след като е отказала да подпише молба за напускане по взаимно съгласие.

Неприятната случка русенката сподели в социалната мрежа:

“Мили хора от град Русе, ето в какво в състояние се прибра от работа моята приятелка във фирма “Мода Ескалейт Кампани” с адрес булевард “Липник 106”, след като отказа да подпише молба за напускане по взаимно съгласие, която шефът на фирмата Пламен Митев искаше да я принуди да подпише.

Е, нанесе и телесна повреда, но тя не подписа. А що се отнася до мен, няма как аз съм едричка и огромна и на мен на мъж не ми се направи. То е лесно да си мъж пред 48кг. жена. То е лесно и да си шеф в България, то у нас работодателят се мисли за цар, господар.

КАК СЕ ДОПУСКА ТОВА В НАШАТА МИЛА РОДИНА”, недоумява жената.

“Причината за да ни накара да си напишем молби е факта, че работата му намалява поръчките паднаха и все някой трябва да е виновен. Момичето има операция от тумор на гръбнака”, пояснява русенката.

След поста ѝ в социалната мрежа жената е получила заплаха от майката на въпросния шеф.

Недопустимо е такова отношение към работници и служители. За съжаление обаче българската реалност е жестока.

Хората съветват двете жени да си търсят правата, а пострадалата да си издаде медицинско свидетелство и да подаде жалба в полицията.

В навечерието на най-големия християнски празник е толкова грозно да търпиш такова отношение – не е никак християнско да нападаш беззащитна жена, само защото си мъж и можеш.

На г-н Митев му пожелаваме весел празник , а на институциите да си свършат работата.

Следвайте ни в социалните медии