Най-обичаната българска певица падна и се потроши

Най-голямата българска певица Данчето Христова се потроши, пише в. “България Днес”. 76-годишната любимка на Фидел Кастро и на всички български мъже счупи лявата си ръка, след като се подхлъзна преди ден и при падането крайникът й пострада.

“Исках да си запазя гръбнака, подпрях се и счупих лявата ръка. Добре, че не е дясната, защото щеше да ми е много по-трудно. Заболя ме страшно много. Досега не си бях чупила нищо. Бях се приготвила да ходя на изнасянето 40 дни на Стоянка Мутафова, но нямаше как това да се случи. Отказах се да слагам гипс и ми сложиха шина, която, слава на Бога, е в любимите ми цветове черно и червено. Ако беше сива, щеше да ми е друго настроението”, в добро разположение на духа се шегува изпълнителката.

76-годишната ни певица съжалява, че не е заминала със сестра си Лили за Мексико и Куба, където всяка зима двете отмарят.

“Сега за първи път отказах да тръгна с нея, щяхме до 18-19 януари да сме двете там, и сега съжалявам. Толкова хубаво си изкарваме! Ако бях тръгнала, нямаше да падна, но пък живот, знаеш ли каква е Божията промисъл”, разсъждава Данчето. “Не понасям студа, затова бягам на юг. Сестра ми живее в САЩ и заедно с нея летим. Маршрутът ни не е закован и зависи от настроението ни. Миналата година бяхме в Таско, малък град в щата Гереро, в южната част на Мексико. Страхотна красота”, възхищава се певицата.

Въпреки инцидента, който я сполетя, тя не губи дух и се разхожда.

“Добре, че не съм си запланувала концерти, тъй като се знаеше, че няма да ме има. Иначе пак щях да изляза и със счупена ръка. Помня Стоянка Мутафова и тя игра представление със счупена ръка. Но пък аз съм играла и с патерици. Веднъж преди години си навяхнах крака, той се поду, стана син, но излязох с Кристиян Платов и пях в акомпанимент на китара. Имахме повече от 15-минутни ръкопляскания”, сподели певицата.

Йорданка Христова винаги е била боготворена заради искреността към публиката и феновете си. Когато имаше проблем с щитовидната си жлеза, тя първа обясни, че в Куба има лечение и ще се възползва от него. “Нека повече жени знаят за проблема”, сподели тогава Данчето. След нея в същата ситуация се озоваха Миа Сантова, Емануела, Ивана, Есил Дюран, Жана Бергендорф, Аня Пенчева и много други известни.

“Преди години Терасита, кубинската ни посланичка, много ми помогна. В Куба ми предложиха интервенция без операция, само с вливане на течност във възела на щитовидната жлеза, той се умъртви и сви. И след това се оправих. Разбира се, следя положението си”, обясни ни преди години Данчето, а Терасита Капоте-Камачо призова българките да отидат и да се лекуват в Куба.

“Освен интервенцията в Куба често летя и да видя приятелите си. Имам ги по целия свят”, радва се на любими хора Данчето.

Тя дори присъства на 90-годишния юбилей и тържествата, посветени на голямата звезда на Куба Росита Форнес. Двете с Данчето от години се познавали. В Куба пък изпълнителката на “Делфини” винаги отсяда в любимия на Франк Синатра хотел – “Капри”. “Обичам да ходя на покрива му, напомня ми за младините, когато съм изкарвала не една и две Нови години”, радва се най-обичаната ни певица.

Следвайте ни в социалните медии