Мъж почина след като няколко болници отказват да го приемат (ВИДЕО)

Мъж почина след като няколко болници му отказаха лечение.

Британецът Крейг живее в България повече от 5 години. Миналата година разбира, че е носител на вируса ХИВ, а в началото на тази състоянието му се влошава.

Видеото може да гледате тук.

След като от няколко болници отказват да приемат Крейг, той е настанен в “Пирогов”, където е стабилизиран и изписан. След това благодарение на “checkpointsofia” и Националната пациентска организация е приет в тежко състояние в Инфекциозна болница, където лекарите започват да се борят за живота му, информира BULGARIA ON AIR.

Преливат му кръв всеки ден, тъй като имат съмнения за някакво заболяване свързано с кръвта. В един момент обаче лекарите установяват, че тези кръвопреливания са без ефект. И така започва отново търсене на болница, в която Крейг да бъде приет и изследван хематологично. Според близките му, причината за смъртта му не е вирусът ХИВ.

Те са на мнение, че показателите на британеца като ХИВ позитивен са били добри. Просто никой не е направил необходимото, за да приеме насериозно случая му, освен лекарите в Инфекциозна болница.

След отказ да го приемат в няколко болници, британският гражданин издъхва в Инфекциозна болница в София.

От Националната пациентска организация са категорични, че ще сезират отговорните институции, но с близки на Крейг се притесняват, че никой няма да понесе отговорност и този път.

От Инфекциозна болница не коментираха случая. По техни думи все още се чакат хематологичните изследвания.

Следвайте ни в социалните медии