Мъж и жена в Бургас, разхождали кучета в градина, нападнаха полицаи

Двама души са задържани в Бургас за неспазване на противоепидемичните мерки и агресивно поведение спрямо органите на реда. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Бургас.

На 13 април т.г., около 11.30 часа, в Първо Районно управление на МВР – Бургас е получено съобщение за това, че в Борисовата градина има лица, неспазващи противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването, предаде “Фокус”.

Установени са мъж и жена, разхождащи две кучета, които не носели документи за самоличност и отказали да предоставят личните си данни за извършване на справка. Впоследствие двамата отказали да изпълнят полицейските разпореждания, като при опит за задържане на мъжа, той започнал да се съпротивлява яростно и да отправя обиди, закани и заплахи към полицейските служители. Това наложило използването на физическа сила и помощни средства – белезници.

След задържането на мъжа, жената отправила закани и заплахи и нанесла удар с крак по задната броня на служебния полицейски автомобил. Жената също е задържана, като по време на задържането нанесла няколко ритника в областта на краката на единия полицейски служител. За задържането ѝ също са използвани физическа сила и белезници.

При отвеждането им в Първо Районно управление – Бургас, е констатирано, че мъжа е 29-годишен бургазлия, а жената – 23-годишна бургазлийка. На двамата са наложени актове във връзка с неизпълнение на полицейско разпореждане и неспазване на противоепидемичните мерки.

Задържани са с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.2 от НК.

Следвайте ни в социалните медии