Мъж излезе от кома и разбра, че жена му е бременна в четвъртия месец! (Снимки)

В английския град Дерби, графство Дербишир, мъж излязъл от изкуствена кома и разбрал, че неговата любима се намира в четвъртия месец от бременността, съобщава “Мирър”.

Джоузеф Кълън можел само да движи устните си, но от изражението му било ясно, че е ужасно щастлив. През 2018 г. 29-годишният Джоузеф Кълън страдал от симптоми на грип и простуда, като слабост в тялото и остро главоболие. През март състоянието му се влошило: мъжът имал парализа на крайниците и мозъчен отток. Лекарите изследвали британеца, взели и кръвен тест от пациента, но не успели да диагностицират заболяването.

Наложило се Кълън да бъде принудително поставен в изкуствена кома. Лекарите изпратили проби от гръбначномозъчната течност на пациента за изследване в Швеция и САЩ. Получените анализи показвали, че мъжът има автоимунен енцефалит, при който организмът произвежда антитела към собствените си нервни клетки, пише Блиц.

„Те го изследваха и решиха, че шансовете за оцеляване са малки”, спомня си възлюбената му Били Смит.

„Научих за бременността си два дни, преди той да бъде поставен в кома. Тогава си помислих, че си струва да му разкажа всичко, когато се подобри”, добавя 29-годишната жена. Три месеца по-късно, в средата на юни, мъжът дошъл в съзнание и видял в отделението бременната Смит. “Тогава Били ми каза: Чудесно е, че се събуди, защото очаквам дете“, описва Кълън първите минути след събуждането си.

Според думите на Били Смит, Джоузеф Кълън можел само да движи устните си. “От изражението му, обаче, беше ясно, че е ужасно щастлив”, обяснява Смит. През декември 2018 г. жената ражда здрава дъщеря.

Джоузеф Кълън с приятелката си Били, сина си Чарли и бебето Попи

През последните десет месеца Кълън претърпява интензивно лечение, благодарение на което започва да движи ръцете си. Подвижността на краката така и не се възвърнала. Мъжът е в болницата вече 16 месеца, планирано е да бъде изписан през август тази година.

Следвайте ни в социалните медии