Мъж изби и петте си деца, а жена му втрещи всички с молбата си

Да поискаш милост за убиеца на собствените си деца. Мъжът, който някога си обичала с цялото си сърце, с когото сте създали семейство, създали сте 5 прекрасни деца, днес е изправен на съдебната скамейка за тяхното жестоко убийство. И ти да поискаш милост. Безумие и лудост или огромна, непонятна сила на духа?

Това е една истинска история от Лексингтън, щата Кентъки. На 28 август 2014 година 37-годишният Тим Джоунс тотално откачил, след като видял 6-годишния си син да си играе с контакта. Убил го. След това решил да удуши останалите си четири деца – Илейн на 1 г., Габриел – на 2, Илайас – на 7 и Мера – на 8.

Бащата увил телата в найлон, сложил ги в багажника на спортния си автомобил и отпрашил за 9 дни по американските пътища. Зарязал останките в междуселските площи в щата Алабама.

Бил арестуван след проверка на “Пътна полиция” в Мисисипи. Служител на реда надушил миризмата на смърт в автомобила. Джоунс бледирал невменяемост.

Историята става още по-заплетена. Майката – Амбър Кайзер напуснала Джоунс след 9 години съвместен живот. Бащата получил попечителство над децата, защото имал добра работа и кола. Амбър се виждала с децата си всяка събота в популярен американски ресторант.

Разделили се, защото според Амбър Джоунс станал ревностен християнин и наложил в дома си пълен патриархат – жените трябвало да бъдат само виждани, не чувани.

Според защитата мъжът полудял, защото жена му го напуснала заради съсед. Освен това адвокатите пледират, че американецът е страдал от шизофрения. Всичко това довело до злощастния ден, в който Джоунс извършил ужасяващото престъпление.

“Знам какво са преживяли децата ми. Чух. Като майка, бих му разкъсала лицето със собствените си ръце. Това е орлицата в мен. Не е показал каквато и да било милост на децата ми. Но те го обичаха и аз говоря от тяхно име. На моменти искам съдебната система да го осъди на смърт, да го изпържи на електрическия стол”, казва майката пред съда, цитирана от BBC.

Жената иска от американските магистрати да го пощадят. Самата Амбър цял живот е била против смъртното наказание.

Следвайте ни в социалните медии