Многото фитнес води до проблеми със сърцето

Няма съмнение, че спортът дава здраве, тонизира ни и ни прави по-щастливи. Но както с всяко едно друго нещо, и с него трябва да се внимава. Ако прекалявате с физическото натоварване при тичане или продължително колоездене, рискувате да си причините проблеми със сърцето, предупреждават учените.

Прекомерното натоварване по време на спорт е във вреда за здравето. Упражненията, които продължават повече от час ежедневно, увеличават риска от сърдечни проблеми, предупреждават лекари от Канзас Сити, предаде БГНЕС.

“Физическите упражнения със сигурност са полезни за здравето и тонуса, но прекаляването с тях крие рискове и има обратен ефект”, предупреди д-р Джеймс О`Кийф.

Ежедневната физическа активност може да бъде много ефективна за лечение на много болести, включително коронарна болест на сърцето, хипертония, сърдечна недостатъчност и затлъстяване. Въпреки това има определена граница, която, ако се прекрачва, води до неблагоприятни ефекти и риск от мускулно-скелетни наранявания и сърдечни заболявания.

Следвайте ни в социалните медии