Млад мъж е загинал при трудова злополука във Враца

Млад мъж загина при трудова злополука в АРЗ „Вола“ във Враца, пише BulNews.

Мъжът е от село Косталево. Трагедията е неописуема, тъй като скоро той планирал да предложи брак на приятелката си.

Тежкият инцидент е станал на фаталния 13 февруари, но за него се разчу дни по-късно.

28-годишният Николай А. е бил нает от фирма “Металстрой 81“ да реже на скрап старо метално хале на територията на бившия военен завод. Младият мъж е бил вдигнат с вишка на около 8 м височина, където е трябвало да премахнат стар водосточен тръбопровод. С него е работил още един човек.

По неясни на този етап причини около 15.00 часа Николай паднал и загинал на място. Веднага били извикани спешни медици, но те само констатирали смъртта на работника.

Близките на Николай все още не знаят дали той е имал трудов договор с фирмата и какво е търсел на вишката, след като досега е работил като професионален шофьор.

Пред пристигналите полицаи от дружеството, което го е било наело, изразили съжаление за трагичния случай, тъй като това било станало в уж първия му работен ден. Родителите му обаче категорично отричат това да е истина и твърдят, че синът им е бил нает от около 35-40 дни.

Очевидци разказали на почернените близки, че малко преди да се случи инцидента започнала да гори самата вишка, която била монтирана върху микробус с врачанска регистрация. На този етап те не знаят дали са били спазени всички условия за безопасен труд и дали е бил проведен задължителният инструктаж на загиналия мъж.

В документите от извършената аутопсия са посочени като причини за смъртта тежки черно-мозъчна и гръдна травми.

Погребението на Николай е било вчера в село Косталево. Сбогуването с него било отложено с ден, за да може майка му да се прибере от Испания, където работи. Починалият има и брат, който иска да осветли истината за нелепата смърт и виновните за нея да получат справедливо наказание.

Следвайте ни в социалните медии