Младеж отправи непрични предложения на полицай докато се облекчава

Пловдивчанин прекара 24 часа в ареста, изправи се на съд и бе глобен заради облекчаване на улица. Младежът бе наказан по указа за дребно хулиганство със санкция от 150 лева, съобщи trafficnews.bg.

Той бил засечен от патрулиращи полицаи в нощта на четвъртък. Пловдивчанинът уринирал в средата на улица в квартал Кючук Париж. Тъй като подобни действия са забранени, униформените направили забележка на младежа, като му наредили да представи документ за самоличност.

Пловдивчанинът обаче, продължавайки да върши „работата” си, ги погледнал пренебрежително и отказал да се подчини на разпоредбите. Той дори започнал да се държи заядливо, обиждал и дори дръзнал да отправил неприлично предложение на униформените. Виждайки, че ще последва арест, младежа дори напсувал органите на реда.

„Аз ли съм ви проблема?”, дори попитал мъжа. Виждайки, че същия демонстрира арогантно поведение спрямо тях, служителите на МВР го арестували и го качили в служебния автомобил. Откарали го в Първо районно, съставили му акт за дребно хулиганство и го заключили в килията, където прекарал едно денонощие.

След 24 часа, пловдивчанинът бил отведен в съда. Пред магистратите той отказал да коментира деянието и дори не се признал за виновен. Той заявил, че разказа на полицаите и докладът им е бил „украсен” с неверни неща.

Въпреки становището на младежът, съда постанови решение в негов ущърб. Магистратите го наказаха с финансова глоба в размер на 150 лева. Сумата е определена в границите на минималната такава за подобно деяние.

Младият мъж има право да обжалва наложената му санкция.

Следвайте ни в социалните медии