Младежи потрошиха 6 автомобила в Пловдив

Младежи с БМВ потрошиха 6 автомобила в Пловдив. Сигнал за случващото се е получен малко след 3 часа тази сутрин, пише “Монитор”.

Автопатрул подал светлинен сигнал, за да спре за проверка лек автомобил БМВ със софийска регистрация. Водачът на автомобила подминал патрула, след което се отправил към блок 30 в „Тракия“.

Полицаите последвали БМВ- то, което малко след като тръгнало, се блъснало в 6 паркирани автомобила в близост до посочения блок. Потрошени са Опел Зефира, Ситроен, още 2 БМВ-та и Нисан.

След сблъсъка, четирима младежи изскочили от колата и хукнали да бягат в различни посоки. На място останал само един 19- годишен пътник, който не успял да излезе, тъй като задната врата блокирала и той останал заключен в купето.

Водачът на БМВ-то е заловен малко по-късно. В рамките на разследването става ясно, че младежите са тръгнали много пияни от нощен клуб , който се намира на около 500 метра от мястото на произшествието. Очевидци подават сигнал на тел. 112, след като ги виждат да се качват в колата.

Полицейски патрул, който бил в непосредствена близост до заведението, се опитал да ги спре. Водачът обаче игнорирал стоп- палката и продължил с висока скорост, влизайки към вътрешността на квартала. Той обаче не успял да вземе завоя и се блъснал в паркираните пред блока автомобили.

Следвайте ни в социалните медии