Митьо Пищова: Бях умрял! Спасиха ме с последни сили…

Приятели му дават 35 хил. евро, за да оживее, а той е с ТЕЛК на 300 лв. инвалидна пенсия

“Счупих три прешлена на гръбнака. Докато гледах телефона си в заведението на Галена и съпруга й Галин в Арбанаси, се подхлъзнах и паднах много лошо. Мои приятели ми дадоха 35 000 евро и в Израел ми заковаха пластини с болтове да държат гръбнака. Благодарение на това съм жив и още поря като риби по две манекенки на ден.”

С това започва емоционалната си изповед пред “България Днес” не друг, а любимецът на народа. За първи път Митьо Пищова разкрива душата си за тежкия инцидент, който го поваля наскоро и едва не го приковава към леглото. Арбанашкият бохем изкарва цял курс на лечение в Израел, който изцяло е покрит от верни приятели. “Един лекар ми каза: “Пищов, заминаха 70 бона, ама си жив”. И е много прав. Корав съм и не съжалявам за нищо. Каквото е писано, това ще стане. Ако ти е дадено да се обесиш, няма да се удавиш”, категоричен е вездесъщият Димитър Маринов.

След като преживя два инфаркта, едва не му ампутираха краката заради гангрена, месеци наред бе лекуван във великотърновската болница, придвижваше се с проходилка вкъщи и успя да се пребори за живота си, Пищова не спира да иска бурен живот с много жени. Но и не забравя какво е преживял и през какво е преминал. “Тогава бях на памперси и за мен се грижеха денонощно жени. За две години съм им платил над 30 000 лв., за да ме гледат и да ми помагат. И сега жена се грижи за мен, на която давам по 5 лева на ден. Малко са, защото през годините много съм помагал на нея и семейството й и това го прави по приятелска линия”, споделя още Пищова и допълва, че е хранил стари и бедни хора години наред.

“С 200 лв. хранех 100 души. Цял казан пилешка чорба и още един с кавърма. С малко пари давах храна на толкова много хора. Иска се сърце и душа. Вече съм на 65 години, нямам заведения, не съм добре и не мога да го правя”, въздъхва Митьо. От няколко месеца любимецът на народа е пенсионер по инвалидност. След цялата болнична одисея с всички болежки Митьо научава с какво държавата ще финансира неговите старини. “Явих се на ТЕЛК и в решението вписаха диабета, подаграта, болките в гърба и краката и всичко останало, което ме мъчи. Определиха ми 300 лв. пенсия. А само лекарствата на месец са ми близо 900 лв. Добре, че са мои близки приятели, които ми дават средства за лечение и възстановяване”, благодарен е Маринов.

Болките в краката все повече се засилват и Пищова е принуден всеки месец да слага по една обезболяваща инжекция. Оросяването на краката му е слабо и дори прекарал известно време в инвалидна количка, защото не го държали. “Мой приятел от Несебър плати хотел и лечебни процедури в Павел баня за 10 дни и се лекувах там. Гърбът и краката ме болят като куче най-вече през зимата, когато е студено. През лятото съм на морето в Слънчев бряг и няма проблем”, продължава с изповедта си пред вестника Митьо, който покрай участието си във видеоклип на фолкпевеца Константин си спечели и прозвището Питона.

Заради подаграта и диабета Митьо от години е на диета.”Не ям месо и хляб. Само чорбички и по-леки неща. Бях 180 кг, сега съм 95. Свалих над 85 кг. А алкохол и цигари не познавам през целия си живот”, разказва още Митьо Пищова.Отявленият ценител на красиви манекенки с изваяни форми е категоричен, че преди 5 години е бил на памперси и се е борел за живота си, но сега въпреки всички болежки и инвалидната пенсия иска разврат и да увеличава бройката на жените, докато не закове кота 5000.”Станаха 3589 до вчера. Искам още 20 години да ги тъпча като гергьовски агнета по две на ден. Пък после каквото стане. Като не ям месо, хляб и сладко, няма проблем с диабета и подаграта. Вече ми е по-леко без излишните килограми, а сърцето ще тупти колкото Бог е отредил”, категоричен е бохемът от Арбанаси.

Поне през следващите 20 години Митьо предвижа да организира конкурси за красота поне два пъти годишно.”Моят приятел Галин – съпругът на фолкзвездата Галена, финансира конкурсите. Още от първия през 2000 г. във Варна, та чак до днес. Много добро, свястно и отговорно момче. Галена също е душичка, земен човек. Те са семейство образец. Помагат на много хора. Да са живи и здрави”, коментира още Пищова.

Купува си гроб за 1500 лв.

“Предплатих си гроб за 1500 лв. Не искам, ако умра, близките ми да се чудят откъде да извадят пари. Ще бъда положен до дядо ми в семейна гробница във Велико Търново”, сподели пред вестника Пищова. Мрачните мисли обзели любимеца на народа по време на поредния му престой в болница. В лечебницата в Бургас Пищова попаднал след забавление с четири манекенки в Слънчев бряг според култовия му разказ. Докато траела веселбата, му прилошало и се наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ от Несебър заради сърдечна недостатъчност.

“Бях умрял! Спасиха ме с последни сили. Пускаха ми токове, системи ми вкарваха, какво ли не правиха. Благодаря на докторите, че ми върнаха живота”, разказа още Митьо, който бе изписан от болница под съпровода на цигански оркестър и почерпи медиците с печено агне в знак на благодарност за добре свършената работа.

Следвайте ни в социалните медии