Мир и мостове, мостове и магистрали! (Видео)

Цялата личност на Бойко Борисов, събрана в една минута. Това показва видео от хронологията на комуникацията между премиера Бойко Борисов и папа Франциск у нас. Борисов не пропусна да изопачи и извлече активи от идването на папата, въпреки че го отрича. Той тълкува думите на Светия отец за нужните мостове между народите като одобрение за… мостовете и магистралите, които България строи. За справка на Борисов – думата мост е омоним и има няколко значения. Силно се съмняваме личност като Франциск да е имал предвид нейния строителен смисъл. Впрочем омоним е и думата “тиква”.

В същото време Борисов използва личността на папата и по друга линия. Изрепчи се, че щом имало такива, които на папата намерили кусур, то и Господ да слезе, нещо ще му измислим. А вижда ли Борисов, че сред най-търсещите кусур на главата на 1,3 млрд. католици по света, е неговият коалиционен партньор “Атака”. Такъв е той Борисов – едната ръка не знае какво прави другата, ама иначе лозунги големи. Какво ще каже Борисов за това, че Атака смята за необяснима и обидна “прекомерната демонстрация на преклонение пред главата на Римокатолическата църква от страна православните християни у нас”. Как ще обясни Борисов допускането до властта на една партия, която е открито антиевропейски настроена, опитвайки се опорочи всичко, което не е одобрено от Москва. В същото време Борисов повтаря като папагал, че ГЕРБ е дясна партия и громи БКП/БСП, а същевременно се е съюзил с нейното истерично копие “Атака”.

Друга розова приказка от последните дни бе как ще започне ремонтът на болницата в Ямбол, която БСП от 40 години уж ремонтирала. Само че Борисов и тук забравя интересната подробност, че той вече е на власт от 10 години, в които несвършената работа отива единствено за негов пасив. През 2015-а година министърът в правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок Петър Москов обещава, че болницата ще бъде завършена до година и половина, а всичко това ще струва 9 млн. лева. Сега изведнъж сумата набъбна тройно до 27 милиона. Сами си направете сметката колко ще се усвоят и колко ще се откраднат. Неслучайно много активен по темата е и Волен Сидеров. Същата е историята с гордостта на този кабинет – магистрала “Хемус”. За нея Лиляна Павлова бе обявила, че ще е завършена изцяло през 2017г. и тук няма как камъните да са само в градината на БСП. Изобщо всяко изказване на Борисов е “мижи да те лажа”. А из българските медии мижащи колкото искаш.

Борисов имаше очите и да засегне темата “Лозан Панов”, като каза, че последният се държал като политическа фигура. Панов със сигурност е трън в петата на Борисов, заради истините, които казва, нещо иначе невъзможно сред съдебната власт и прокуратурата. По-притеснителното е обаче, че критикувайки Панов, Борисов отявлено се присъединява в един отбор с медиите на Делян Пеевски, с главния прокурор Сотир Цацаров, със заместника му Гешев и с председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Споменавайки тези институции, всъщност какво става с всички проверки в гръмналия “Апартаментгейт”? Цветанов, Цачева, Николина Ангелкова? Или и това очакват да забравим? Защо Борисов не се фокусира да попита това, вместо да коментира Лозан Панов? Или пък да направи коментар за поредния отказ от ЕС да падне мониторинга върху съдебната система у нас. Въпросите са много, все неудобни и номерът с магистралите вече спря да минава. Няма да го спаси и мантрата за евентуалния автомобилен завод, който със сигурност няма да измие очите на Борисов и всичко, случило се под негово управление. “Букетът” изяви, предмет на този материал, са само гафове от последната седмица. На всички е ясно какво ще покаже по-обширен анализ. Все повече хора вече осъзнават това и с подарени агнета и кухи милиони за крадене няма как да бъдат заблудени.

Следвайте ни в социалните медии