Мирослав Милчев: Заради наличието на “калинки” нормалният турист се отдръпва от страната ни

Публикуваме коментар на Мирослав Милчев относно картината по родното Черноморие в момента:

“Ся, признавам, че не съм експерт в туризма, но наличието на т.н.”Кухи лейки” в нашето министерство застрашава националната ни сигурност и не мога да не взема отношение.

Не е тайна, че туризма( без значение какъв) генерира годишно няколко милиарда лева приходи за хазната. В този ред на мисли, трябва да се ръководи от читави експерти, които са наясно как да го развиват и да взаимстват добри практики от световните лидери в този отрасъл.

За съжаление обаче, ние сме ЕДИНСТВЕНАТАдържава в Европа в която заради наличието на ”калинки” във властта, масово Нормалният турист се отдръпва от страната ни. Няма да се спирам подробно на простотиите, които направи държавата нито по морето( визирайки концесии на плажове, рекет на заведения, злоупотреби с категоризация на хотели, покровителстване на групировки на определени места), нито това, че не съдейства достатъчно на местния бизнес по зимните курорти( примерно за вторият кабинков лифт в Банско), ама пък съдейства на ”наши хора” да си направят къщи за гости с европейски кинти!

Няма нужда да се дават пари, за да се търси къде са забегнали туристите.

Може безплатно Бойко да изисква от митниците, какъв е броят на хората, преминали КПП-та на границата ни с Турция и Гърция! Може същият да разпореди на ангелът с конската муцуна, да изпрати хора( ако намери читави такива във ведомството си) на обучение, как се правят нещата в южните ни съседки?! Със сигурност това ще ни излезе доста по-евтино и ще е по-полезно! Друго няма.

* ”калинка”- индивид работещ на държавна( общинска) служба, назначен на шуробаджанашки принцип или чрез подкуп, който няма нужните качества и образование, за да заема позицията на която е!

* ”Куха лейка”- човекоподобно( полът няма значение), което без значение от състоянието си( пияно, трезво, напушено….) е с неадекватно държание и ръсещо простотии на килограм, без да се усеща!”

Следвайте ни в социалните медии