МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово получава 980 353 лева

МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово получава 980 353 лева от Националната здравно-осигурителна каса и от Министерството на здравеопазване. Подкрепата от общо 40 милиона лева за общинските болници в страната е в резултат от активната работа на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в република България. Това съобщи в поздравително благодарствено писмо до кмета на Карлово Емил Кабаиванов изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Като член на Управителния съвет Кабаиванов отговаря за работата на комисията по здравеопазване в сдружението и за взаимодействието с Министерството на здравеопазването.

Тази година по предложение на УС на НСОРБ бе разширена финансовата подкрепа за общинските болници с 40 121 792 лева.

За 2019 година общинската болница в Карлово ще получи 980 353 лева повече спрямо 2019 та година. Част от парите в размер на 498 061 лева се предоставят от НЗОК. година, а от Министерството на здравеопазването за отдалечени и труднодостъпни болници по Наредба № 3/2019 – увеличението е 482 292 лева.

Ние ще продължим да настояваме да се увеличат цените на клиничните пътеки, както и всяка година общинските болници да се подпомагат и целево, коментира пред „Марица“ Кабаиванов.

За карловската МБАЛ тази целева помощ трябва да е около 900 000 лева годишно. А изпълнителният директор на болницата трябва да защитава пред Общинския съвет с програма изразходването на тези средства, заяви Кабаиванов.

Следвайте ни в социалните медии