Мая Манолова е отклонила предложението на Слави Трифонов да се кандидатира за кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова е отклонила предложението на Слави Трифонов да се кандидатира за кмет на София през есента. Това разкриха два независими източника.

Преди седмици медията ни разкри, че шоуменът е отправил оферта към Манолова за предстоящия местен вот.

Тогава Манолова е обещала да помисли. Решаващи за бившата червена депутатка са били резултатите от европейските избори, на които БСП загуби от ГЕРБ с почти 7%, пише БЛИЦ.

Това е разколебало Манолова, която е очаквала силно представяне на социалистите, което да подпомогне евентуалното й явяване на кметския вот в състезание с Йорданка Фандъкова.

Като опитен политик и общественик, Манолова е преценила, че оставането й на сегашната позиция може да й осигури трамплин към още по-висок държавен пост и то в недалечно бъдеще.

Манолова е останала отворена към сътрудничество с Трифонов, тъй като е запомнила доброто му отношение и публичните жестове към нея.

По този начин, гологлавият шоумен ще трябва да търси друга силна мажоритарна фигура, която да издигне в столицата.

Вчера медията ни възпламени истинска бомба с разкритието, че Трифонов ще предложи кандидати за градоначалници в 18 областни града. За тази цел са активирани не само сценаристите му, но и други фигури, които засега действат в сянка.

Следвайте ни в социалните медии