Мартин Трифонов, който изнасили и уби 6-годишната Кристин, се изправя пред съда!

Окръжният съд в Сливен ще заседава днес по делото за убийството на 6-годишната Кристин от село Сотиря.

Пред Темида се изправя 21-годишният Мартин Трифонов. Той е с три обвинения – за блудство с малолетна, изнасилване на непълнолетна и убийство по особено жесток начин, предава NOVA.

Тялото на момиченцето беше намерено в средата на август 2019 г. на метри от дома й. След близо денонощие преследване и стрелба, полицията успя да задържи заподозрения за жестокото убийство.

Роднините на Кристин са пред съдебната палата в очакване на справедливост. Днес за пръв път вероятно ще бъдат чути причините, довели до тежкото престъпление.

15 август 2019 година. Сливенското село Сотиря бе сковано от страх и ужас, след като тялото на 6-годишната Кристин е намерено в канавка на метри от дома й. За последно момиченцето е видяно в хранителния магазин до тях.

Районът на селото беше блокиран от полиция, жандармерия, следови кучета и доброволци. Всички издирваха 21-годишния Мартин Трифонов – заподозрян за жестокото престъпление. Младият мъж е безработен, ниско образован, асоциален, агресивен.

Близо денонощие, районът около Сотиря е буквално блокиран от полицията. Няколко пъти Мартин Трифонов се изплъзва на косъм. За кратко той бе задържан от селския пастир Ганчо. Мъжът дори успява да го снима.

Мартин Трифонов е задържан след гонка с полицията и отведен в сливенската болница. Ранен в крака, но без опасност за живота.

След убийството на Кристин, семейството й инициира подписка за промяна в закона. Така, при тежки умишлени престъпления, вече няма да се прилага съкратен процес. Дори обвиняемият да призная изцяло вината си, наказанието му няма да се намалява с една трета.

Днес Мартин Трифонов няма да чуе присъда. Прокуратура и защита ще уточняват техническите параметри по обвинителния акт. Според българската правосъдна система съдията ще наложи най-тежкото възможно наказание за всяко от трите престъление. В този случай това е доживотен затвор.

Следвайте ни в социалните медии