Марешки коментира действията на Радев с “Някаква детска градина”

Влизаме в нещо, което на нас не ни харесва и е несериозно – някаква детска градина. Сега от правителството ще обявят пък, че свалят доверието от президента. Това е несериозно. Така лидерът на Воля Веселин Марешки коментира изказването на Румен Радев, че снема доверието си от правителството.

“Един президент трябва да бъде обединител на нацията и като вижда проблемите трябва да ги казва със сигурност, но след това и да подсказва решението – това е отговорната позиция и ние считаме, че така би трябвало да се постъпи”,, каза Марешки в интервю за предаването “12+3” по “Хоризонт”.

Въпреки че Марешки вижда основание за критики на Радев по отношение на корупцията, депутатът обърна внимание, че тези неща не са от вчера или днес. И добави, че самият президент е част оъ същата политическа система, която генерира корупция.

“Това от последните 30 години е така, а не от последните три или пет години. И тези, на които той се е молил за тяхна подкрепа – от БСП, са едни от най-големите виновници за това състояние на България”, коментира Марешки.

Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира темата. Той разкритикува поведението на президента и го нарече разединител на нацията. Борисов каза, че не може да се снеме доверие, като изобщо държавният глава не е подкрепял правителството. Коментира още, че реакцията на Радев по никакъв начин няма да се отрази на работата на правителството, защото и без това “Дондуков” 1 и “Дондуков” 2 нямали допирни точки. Борисов хвърли камък и по лансираните от Радев консултации за промяна на Конституцията, нарийки ги безсмислени.

Следвайте ни в социалните медии