Манипулирани ли са видеата от катастрофата с Милен Цветков? (Видео!)

Манипулирани ли са видеоклиповете от катастрофата с Милен Цветков? Това показа във видео фотографът и режисьор Георги Врабчев.

Припомняме, че Цветков загина при зверско ПТП в неделя вечерта. Колата на журналиста беше ударена от джип Audi Q7, като шофьорът, 22-годишният Кристиан Николов, е бил дрогиран. Той заедно с приятелите от колата му, сред които момиче и син на депутата Лъчезар Иванов, бяха задържани. Синът на Иванов е избягал от местопроизшествието. Майката на Николов, чиято собственост е джипа, също беше задържана. Така общо четирима души бяха арестувани.

Двата клипа, споделяни в социалните мрежи, съвпадат като часове, но защо пешеходците на клипа се движат твърде бавно?

Лошото качество на клипа може да ни излъже, че заради това пешеходците се движат твърде бавно за реално ситуация. Това обаче е невярно. Специална монтажна програма на Врабчев показва, че отрязъка от 15 секунди на кадрите с инцидента всъщност са 32 секунди.

Така хората се движат мудно на видеата, защото ситуацията е показана два пъти по-бавно. Логично и скоростта, с която се е движил Кристиан Николов, убил журналиста Милен Цветков при катастрофа, е много по-голяма.

Следвайте ни в социалните медии