Майката на Северин припадна в съда (Видео)

В Русенския окръжен съд започна разпоредителното дело срещу 21-годишния Северин Красимиров, обвинен в убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Точно в 10.00 часа Северин Красимиров беше доведен от затвора в Белене с белезници в съдебната зала, за да отговаря пред петчленния съдебен състав за 3 обвинения – блудство, изнасилване и умишлено убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. В залата той запази пълно мълчание по съвет на своя съдебен защитник и не отговори на нашите въпроси. В залата дойдоха и неговите роднини. Майка му се разплака, припадна и беше изведена от съда, предаде БНТ.

Видеото може да гледате тук.

След разпоредителното заседания стана ясно, че делото ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като Северин Красимиро се признава за виновен и по трите обвинения. Това на практика означава, че той ще се спаси от най-тежкото наказание, а именно доживотен затвор без право на замяна.

Близките на Виктория Маринова по-рано днес поискаха законодателни промени при извършването на такива тежки престъпления.

Румен Максимов: Едно от наложителните неща е дописването на една алинея към този чл. 27 от Наказателно-процесуалния кодекс, който да изключи извършителите на особено тежки престъпления от възможностите да могат да се възползват от привилегията, която им дава. Мисля, че всеки един грамотен юрист е в състояние да напише един такъв добър текст, който да бъде приет и поне за в бъдеще извършителите на такива престъпления да могат да бъдат наказвани в степента, която заслужават.

Близките на Виктория Маринова поискаха обезщетение от общо 450 000 лева за нанесените морални щети.

До края на деня очакваме да бъде произнесена присъдата на Северин Красимиров, която обаче със сигурност ще е лишаване от свобода, а не доживотен затвор

Убийството на Виктория беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото ѝ беше открито до тенис кортовете в Русе. За четири дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в Германия, където Северин се беше укрил при роднини.

Разследването продължи близо половин година и установи, че Северин е единственият извършител на престъплението, което е било продиктувано от сексуални подбуди и не е извършено заради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството.

Следвайте ни в социалните медии