Лютви Местан: Автомобилът ми е блъснат челно (Снимки)

Лидерът на ДОСТ Лютви Местна заяви пред bTV, че в тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе на 14 април, неговият автомобил е бил блъснат челно. Той показа и снимки, от които ставало ясно, че няма как да е ударил другата кола при завой.

По думите му, колата е отскочила 4-5 метра назад и се е завъртяла, а другата кола дори не е имала спирачен път.

„Коленете ми бяха набити. Изпитвах жестока болка, спасили са ме еърбеците. Естествено, изпаднал съм в състояние на шок. Не знам колко време съм бил в шок. Отворих вратата, около мен имаше хора, отказах да говоря с тях“, разказа той.

„Видях изпадналата жена, видях, че е жива“, добави той и увери, че веднага се е поинтересувал от състоянието на пострадалите. Той категорично отхвърли твърденията, че е стоял в колата си не се е опитал да направи нищо.

Местан разказа още, че докато е бил задържан в ареста, от чужбина са се прибрали съпругата и децата му. Те отишли в болницата да говорят с роднини на пострадалите и изразили съболезнования.

Той дори имал желание да присъства на погребението на 6-месечната Еджрин и изпратил специален „парламентьор“, който да изрази това негово намерение. „Получихме категоричен отказ“, посочи политикът и добави, че не би могъл да присъства на събитието против волята на родителите.

Следвайте ни в социалните медии