Лекар и акушерка зад волана на хероин и водка

София и Пловдив първенци по дела срещу пияни джигити.

Лекар – преподавател в Медицинския институт в Пловдив, и акушерка от Петрич са били хванати да карат колите си на хероин и водка. Гинекологът бил дрогиран, а дамата пияна, пише “Телеграф”.

София и Пловдив пък се оказват абсолютните рекордьори по брой дела срещу пияни и друсани шофьори, установи проверка в районните прокуратури в страната.

Годината все още не е приключила, а магистратите вече отчитат бум на производствата срещу фиркани и дрогирани граждани, позволили си да управляват автомобили.

Така към днешна дата пловдивската районна прокуратура е първенец с 395 образувани дела за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, следвана от Софийската районна прокуратура, където от началото на годината заведените дела са 311.

Следват другите по-големи градове като Бургас, Варна, Благоевград, Русе, където образуваните дела срещу фиркани и друсани шофьори са между 120 и 200 от началото на годината. Под 100 дела до момента са образували районните прокуратури в Стара Загора (83 бр.), Добрич (77 бр.) и Дупница (75 бр.).

Тенденцията е, че тези, които сядат зад волана друсани вече почти се изравняват с пияните.

Магистратите обясняват увеличението на делата с простия факт, че от около 2 години КАТ масово започна да проверява водачите, освен с дрегери, и с тестове за дрога.

Следвайте ни в социалните медии