Кубрат Пулев поиска бой с Анди Руис

Кубрат Пулев и щабът му поискаха официално от Международната боксова федерация мач за световната титла срещу настоящия шампион Анди Руис. Новината съобщи специално за Марица агентът на Кобрата Ивайло Гоцев. Пулев и екипът му са изискали от федерацията да отложи защитата на титлата на Руис срещу Антъни Джошуа, когото изненадващо победи на 2 юни.

Щабът на Кубрат Пулев твърди, че той си е спечелил правото да спори за световната титла версия IBF, тъй като е победил двама претенденти – Хюи Фюри (27. 10. 2018) и Дерек Чисора (07. 05. 2016). “Промоутърът на Джошуа Еди Хърн се държи все едно световната титла в тежката категория е негов личен бизнес. Минаха вече два месеца, откакто Руис победи Джошуа, а ние чакаме Хърн за решение.

Първоначално Хърн говореше за мач с Кобрата срещу Джошуа на Уембли през ноември. Руис обаче наби Джошуа и провали тези планове. Анди е ново лице в световния бокс и ние уважаваме неговите качества. Мач между Руис и Кубрат ще бъде нещо велико”, каза Гоцев.

“Бях готов да се бия с Джошуа на Уембли през ноември, но вече съм отворен и за предизвикателството Анди Руис. Готов съм да се бия с него по всяко време и на всяко място. Нека го направим!”, каза от своя страна Кубрат Пулев.

Следвайте ни в социалните медии