Кристални солни лампи

Със сигурност сте чували и чели много за солните лампи. Говори се, че тези впечатляващи светещи буци могат да превърнат всяка спалня в спа курорт.

Твърди се, че могат да пречистят въздуха, да наситят мозъка с кислород, да облекчат симптомите на разстройство и да укрепят имунната система.

 

 

Въпреки гореспоменатите ползи, много хора се отнасят скептично към тях, защото се вписват трудно в капризния интериор на домовете им.

И допускат огромна грешка, защото солната лампа е истински хит след естествените тенденции в дизайна.

Тя ще изглежда прекрасно във всеки дом, обзаведен в скандинавски стил, оригинално студио в бохо стил, както и при по-класическия интериор.

Солните лампи са се радват на голяма популярност сред любителите на естествените материали в интериора, както и при всички, на които не им е безразлично как са разположени мебелите в дома им. Освен това те винаги са били сред любимите вещи за декорация на специалистите по фън шуй.

Както вече споменахме, освен отлично средство за допълнение към интериора, те са много полезни за здравето, защото йонизират въздуха и спомагат да се намали до минимум наличието на патогенни микроорганизми в жилището.

Солната лампа представлява парче натурална сол с уникална форма и текстура. Декоративните и лечебни солни бучки се добиват в мини. Лампите се изработват от солни кристали, извлечени от дълбочина около 600 метра и образувани в резултат на геоложки процеси, протекли преди милиони години.

В кухия блок се поставя електрически елемент, състоящ се от лампички и рамки, монтиран върху метална пружина. Подобна лампа изглежда много оригинално и красиво и осветява стаята в уютна оранжево-розова или зеленикава светлина.

Солната лампа е естествен йонизатор на въздуха, който повишава нивото на отрицателните йони. Ефектът на йонизацията се усилва с нагряването на солния блок от лампичката във вътрешността му.

Помислете си за растенията, които отглеждате в дома си заради йонизиращите им свойства. Солната лампа ще бъде идеално допълнение към тях.

Отрицателните йони, излъчвани от солна лампа, помагат за пречистване на въздуха в помещението, оказват положителен ефект върху кръвоносната и дихателната системи и укрепват имунната система на организма. Минералите, които се съдържат в солта оказват допълнително положително влияние върху здравето на горните дихателни пътища.

Почитателите на солните лампи твърдят, че една подобна вещ в спалнята помага за намаляване на риска от алергии и минимализира симптомите им.

Освен това една солна лампа в спалнята ще подобри значително качеството на съня, тъй като отрицателните йони осигуряват повече кислород на мозъка, което от своя страна прави нощната почивка много по-ефективна.

А две солни лампи с естествена форма, разположени от двете страни на леглото, изглеждат изключително стилно.

Каква солна лампа да изберете? Разбира се, тази, която ви съблазнява най-много с уникалната си форма и цвят. Добре е да знаете, че експертите свързват нейния размер с действието, което оказва.

Лампа с тегло между 5-7 кг. е предназначена за стаи до 15 квадратни метра, а солен блок с тегло около 3 кг. – за помещения, чиято площ не надхвърля 12 кв. метра.

Формата и видът на солната бучка се определят според индивидуалните предпочитания. Гамата от лампи е много голяма – от груби сурови форми до гладки и перфектни сфери или пирамиди. При някои модели яркостта на светлината може да се регулира. Ако смятате да я поставите в детската стая, най-добре е да изберете точно такъв модел.

Ако избирате лампа за бюрото си, помислете за лампа с USB конектор, който може да бъде свързан към компютъра.

 

Кабелът на лампата трябва да бъде достатъчно дълъг, за да не се ограничавате в местенето ѝ.

И накрая, преди да я купите, помолете продавача да я включи. Ако всички слоеве по минерала са видими, солната буца е естествена. Запомнете: малките недостатъци и дефектите показват естествеността на минерала.

Следвайте ни в социалните медии