Криско и Анелия влязоха в Инициативния комитет на Мая Манолова за издигането ѝ за кмет на София

Рапърът Кристиян Талев, по-известен като Криско и фолкзвездата Анелия влязоха в Инициативния комитет на Мая Манолова за издигането ѝ за кмет на София.

Това стана ясно по време на официалното представяне на номинацията ѝ в НДК, предаде Дарик нюз. В комитета влизат още майки на деца с увреждания, част от групата около инициативата „Системата ни убива“.

Докато Манолова представяше номинацията си, парламентът прекрати правомощията ѝ като омбудсман. Постът вече ще се поема от заместника й Диана Ковачева, обяви от парламентарната трибуна председателят на парламента Цвета Караянчева и обясни, че съгласно законодателството при предсрочно прекратяване на правомощията на омбудсмана, функциите му се поемат от неговия заместник.

„Това рамо, което ми дават от инициативния комитет, е безценно. Преди повече от 4 години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не бъда затворена в кабинета си, а да бъда сред хората. Давам си сметка, че омбудсманът е последният пристан на надежда за българския гражданин. За тези четири години с моя екип работихме заедно и не отстъпихме от нито едно свое обещание. Колкото повече работехме, толкова повече се повишаваше доверието. Разбира се, не беше лесно. Изискваше пълно отдаване“, заяви Манолова при представянето на номинацията ѝ за кмет.

„Успяхме да върнем надеждата на децата сираци. След 7 месеца протести успяхме да накараме парламента да приеме Закона за личната помощ“, поясни тя и допълни: „Властта обслужваше всички други интереси, но не и този на гражданите“.

„А вече повече от година каузите ни буксуват. Гражданите са наказани заради високото доверие в институцията (омбудсман, бел. ред.) „Законопроектите, които могат да донесат справедливост, отлежават в деловодството на парламента “, добави тя и коментира, че в София само акулите се чувстват в свои води.

По думите й основната вина е на ГЕРБ, която управлява града повече от 14 години. „В момента София няма кмет, тя има само изпълнителен директор, който изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг“, каза омбудсманът в оставка.„От днес ви предлагам да спася София от задръстването, мръсния въздух, презастрояването… После София може да спаси цяла България“, заяви още Манолова.

Следвайте ни в социалните медии