Криминален психолог: Убиецът на Андреа е антисоциален и примитивен

Това момче е било антисоциален тип, било е известно с действията си, каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият директор на отдел “Убийства” в МВР Ботьо Ботев по повод жестокото убийство на 18-годишната Андрея във врачанското село Галиче през уикенда. Непълнолетен младеж е задържан за убийството. Той е съсед на жертвата.

Живее сам, откъде е придобивал средства за живеене – явно е вършил престъпления през всичките години на оформянето му като личност. Кметът на селото не е ли знаел какво върши това момче? А и съответните полицейски служби са длъжни да имат информация за деянията му и да се вземат конкретни мерки. Спрямо това е лице е трябвало най-малкото да има наблюдение, заяви Ботев.

Доскоро Галиче беше пример, че можеш да вършиш престъпления без наказание. Нападанатият миналата година от това момче възрастен човек едва е оживял. За такива хора като това момче – антисоциални, примитивни, е ясно, че ще продължат да извършват още по-жестоки престъпления. Момичето е станало жертва на много примитивен човек, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров.

Същевременно тази сутрин полицията започна специализирана акция в Галиче. Тя е насочена срещу битовата престъпност. Проверяват се и лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. На място са вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Следвайте ни в социалните медии