Корнелия Нинова: Г-н Борисов, утре на кого ще запушите устата?

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи коментар от парламентарната трибуна за скандала с журналиста от БНР Силвия Великова.

Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов.

„Вчера беше опозицията. Днес е журналистиката. Утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате? На кого ще запушите устата, кого ще оковете в белезници и ще ни подкарате към следствието? В 21 век в сърцето на Европа – мракобесие и диктатура. Днес е денят за неудобните въпроси. Ние призоваваме всеки българин, който има такъв, да го зададе на премиера в социалните мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерския съвет”, каза Нинова.

Тя зададе въпрос и по шпионския скандал. Лидерът на „червените” изрази мнение, че няма как Бойко Борисов да не е знаел и да няма отношение към шпионската сага, при положение, че МВР и ДАНС го информират.

На фона на тези теми ДПС обяви, че внася проектозакон с предложение не МВР, а общините да вземат решение за шумовата среда.

Това е проектозакон, който ще отмени сегашните нормативи, според които до 22 ч. може да се слуша музика на открито в заведение. Тази норма беше наложена със специални акции и дългомесечно настояване от бившия вицепремиер Валери Симеонов.

Следвайте ни в социалните медии