Когато една жена затваря страницата

Случвало ли ви се да бъдете в ситуация с мъж, в която да давате всичко от себе си, да правите компромиси, а да не получавате подобаващо отношение. 

В отношенията има един тънък момент, когато започнеш да правиш компромиси и да си затваряш очите, за да „дадеш шанс“ на другия.

Да, но има момент в началото на запознанството, когато винаги човек показва какъв е и не рядко светкат червените лампички, предупреждавайки че нещо има. Но жената затваря очи, изчаквайки търпеливо или просто не познавайки знаците. Истината е, че има хора, които за да не останат сами са склонни да угаждат от самото начало на другия или просто да следват вълната му без да показват своите нужди и искания. Така стават удобни на другия и явно си показват, че те нямат претенции. Да имаш претенции не е лошо нещо. Не е нужно да мрънкаш и да капризничиш, а просто да кажеш ясно своите предпочитания… като се започне с малките неща – къде предпочиташ да излезете, какво обичаш да ядеш, как ти харесва да се обръщат към теб.. Има толкова неща, на които не им предаваме важност, но в един момент жената се обръща и оплаква как той не се съобразявал с нея.

Разберете, че във всяко едно отношение, здравословното е да говорим ясно и да показваме нашите нужди. Никой няма да чете мислите ви. Затова е важно дали човек умее да изразява себе си на публично място и най-вече това е отражение на собственото ни отношение към нас.

Знам едно – че когато жената е обикнала себе си и знае своята стойност, няма да се поколебае да напусне ситуации, в които не получава респект и отношението, което иска. И често това са силни жени, които преминали през трудности и изпитания, умеят да развият тази вътрешна сила, която е нужна да затваряме с лекота страницата с мъж, с който не открива нужното. И ако ти си в подобна ситуация днес, си повтори – че не си длъжна да оставаш с човек, който не се отнася подобаващо с теб. Спомни си собствената си стойност.

Когато жена знае цената си, умее с лекота да показва собствените си граници. Тя е научила, че компромисите са чудесно нещо, стига да са взаимни и да не потъпкват собствената ѝ личност. Когато една жена затваря страницата, тя ще е дала достатъчно шансове да те опознае, но един път открила неуважение и мамене, тя ще напусне без да се обръща вече. Подобна жена знае своята стойност и не участва в мъжки игри, които задоволяват мъжкото его и понижават женската стойност. Жената знае, че един израстнал мъж винаги уважава женската природа и не иска да я принижава, а да ѝ се възхищава.

Когато жена затваря страницата го прави с уважение. Тя няма да тръгне да обижда, защото знае че човек прави каквото може. За подобна жена връзката е място да цъфти и да споделя място с другия, а не е място за кавги и лъжи. Жената със самочувствие не може да позволи да бъде контролирана и да бъде третирана като нещо по-малко. Едно от ясните качества на силните хора, са разбирането им, че всеки е равен, не еднакъв, и всеки има правото да избира. Подобна жената уважава чуждата свобода, както се отнася и със своята.

Когато една жена затваря страницата, бъди сигурен че тя е дала много шанс. Понякога повече отколкото е нужно. И това е голямата гаранция, че тази жена няма да се върне отново. Тогава жената знае как човек, който не оценява усилията ѝ, няма да ѝ даде никога нужното. Жената е онова търпеливо същество, пълно с емпатия и загриженост, но само до момента, когато разбере, че се възползват от това.

Следвайте ни в социалните медии