Кметът на район “Владиславово” разкри какво ще се случи с взривения блок

Домоуправителят на блока, който бе взривен вчера във Варна разказа пред Bulgaria ON AIR какво се е случило.

Той разкри, че благодарение на това, че живее на по-ниските етажи, се е изнесъл много бързо с жена си и с децата си от блока.

“Познавам мъжа, който е обвинен за взрива, защото съм и касиер на входа и всеки месец го виждам, когато събирам пари, но не съм ставал свидетел на скандали между него и жена му”, обясни той. “Моят апартамент не е разрушен, единствено има миризма от пожара, но нищо друго”, каза мъжът.

Днес се очаква екипи на общината да влязат в блока, за да го обследват и да преценят дали могат да се върнат по домовете си.

Кметът на варненския район “Владиславово” Николай Костадинов заяви, че на първо четене е установено, че сградата е напълно устойчива, но според експертите тя няма как да бъде обитаема, защото е преустановено подаването на ток и вода към нея.

“Това, което се вижда в блока не е гледка, която препоръчвам. Не е ясно къде са границите на апартаментите. За щастие изгорелите стени не са били носещи, а преградни. Едно семейство потърси единствено помощ от нас и е настанено в общинско жилище, друго семейство заяви намерение също да бъде настанено в общинско жилище. Към този момент други не са потърсили помощ. Община Варна е готова да съдейства”, каза Костадинов.

Следвайте ни в социалните медии