Кметът на Монтана се оттегля от местната власт, става посланик в Австрия!

Златко Живков се отказва от кметския стол в община Монтана и става посланик в Австрия. Този слух от сутринта се носи в областния град и втрещи хората, които не знаят това действителност ли е или черен пиар на противниците на мустакатия градоначалник.

От уста на уста се предава, че управляващите са намерили елегантен начин да спечелят Монтана, като дадат на дългогодишния кмет Златко Живков приемлив вариант да се оттегли от удобното кметско кресло. Твърди се, че веднага след изборите той ще се откаже от общината и ще стане посланик в Австрия, където да изкара до пенсия. В обществото отдавна се коментира, че Живков е купил голям апартамент в престижен квартал, в който живее дъщеря му и по тази причина се е навил да абдикира във Виена. Така той щял да бъде близо поне до едно от децата си, тъй като синът му живее чак в САЩ.

Упорито по кафенетата се коментира, че влиятелен човек от задкулисието е поставил ребром въпроса с оттеглянето на Живков, като вариантите са били два: става посланик или става клиент на прокуратурата. Скоро ще стане ясно дали Златко Живков е проявил разум или ще бъде разкарван като маймуна по съдебните зали.

Твърденията, че вероятно след изборите Мустакатия ще се оттегли, разделиха Монтана. Голяма част от гласоподавателите искрено се радват, тъй като им е писнало от мръсотията около жилищата им и дупките по улиците. Значителна маса от жителите на областния град недоволстват от полаганите грижи за циганите от „Кошарник“ за сметка на интелигентните хора от другите квартали.

Отделно редови членове на ГЕРБ не крият, че ще гласуват за своята листа и няма да гласуват за Мустакатия, а в краен вариант ще изберат друг от кандидатите за кметове.

Дали твърдението, че Златко Живков ще се откаже от кметския стол в Монтана е истина или предизборна демагогия на неговите противници, ще разберем до няколко месеца. Ако обаче се потвърди тази схема, хиляди хора, които са гласували за него, ще се окажат измамени и вота опорочен.

Следвайте ни в социалните медии