Кит Харингтън от „Игра на тронове“ приет в лечебно заведение поради зависимост

Кит Харингтън, който се превъплъти в ролята на Джон Сноу във фентъзи сагата „Игра на тронове“, бе приет в лечебно заведение в Медисън, щата Уисконсин.

Причината е стрес и алкохолна зависимост, които актьорът е развил след финала на сериала, съобщава „Дейли мейл“. 32-годишният Харингтън е постъпил в клиниката още преди месец, но за това стана ясно едва сега, след като информацията бе потвърдена от източник, близък до звездата.

„Кит реши да намери промеждутък за отдих в натоварения си график и да отдели време на личните си грижи и здравословното си състояние“, разкри той преди изданието. Лечебното заведение е луксозно, като актьорът плаща за едномесечен престой там повече от 120 хил. долара. В него работят медици и психолози, които помагат на клиентите да се отърсят от стреса и зависимостите, към които той ги е провокирал. Съпругата на Харингтън – актрисата Роуз Лесли, подкрепя напълно любимия си, твърди още източникът. „Точно сега той се нуждае най-много от почивка и спокойствие“, допълва още той.

Припомняме, че още през март Харингтън сподели в интервю пред Variety, че се е подлагал на терапия, когато героят му в предаването е умрял. „Преживях тежко момента, в който Джон трябваше да умре, след което отново се върна. Наистина не ми допадаше тази развръзка в сюжета“, каза тогава той.

„Струваше ми се, че този факт ще разгневи много от почитателите на сагата. Трябваше да се чувства благодарен за всичко, което ми се случва, за това, че отново ще играя в сериала, но се чувствах ужасно несигурен в собствените си актьорски качества“, допълни още Харингтън.

Следвайте ни в социалните медии