Камион с 20 тона шоколад изчезна безследно

Камион, натоварен с почти 20 тона шоколад, изчезна на път от Австрия за Белгия, съобщава „Шпигел“. По данни на полицията в Тирол неизвестен извършител е успял да открадне камиона след като е показал фалшиви документи. В момента няма следа от човека и шоколада.

Според властите, когато по-рано през седмицата мъжът е взел товара, той е представил фалшиви лични документи и документи за превозното средство. Смята се и че регистрационната табела на камиона е била открадната, защото не съвпада с данните от документите.

Никой обаче не е забелязал измамата и камионът е бил натоварен с шоколад на стойност 50 000 евро. Който обаче така и не пристига в Белгия. Всъщност поръчката за доставка е приела компания от Тирол, която е възложила изпълнението на унгарска компания. Тя от своя страна се е свързала с чешка спедиция за транспортирането. Неизвестният мъж, откраднал шоколада, се е представил за служител на чешката фирма.

Може да ви се струва куриоз, но това не е единствен подобен случай. През последните години има изолирани случаи на натоварени и отвлечени камиони – дори с шоколад, по данни на германската полиция.

Следвайте ни в социалните медии