Каква е причината Айсегюл да се хвърли с бебето си в Дунав?

Любовна драма и изневяра са най-вероятните причини 31-годишната Айсегюл да вземе фаталното решение да се удави в Дунав с 8-месечната си дъщеря и 7-годишния си син.

Любовна драма и изневяра са най-вероятните причини 31-годишната Айсегюл да вземе фаталното решение да се удави в Дунав с 8-месечната си дъщеря и 7-годишния си син. Със съмнения, че съпругът й се кани да я изостави заради друга жена, тя се е хвърлила в реката заедно с двете им деца, твърдят пред “168 часа” хора от селото и приятелки на младата жена.

Семейството работело в Германия, но се върнали на село, за да извадят акт за раждане на роденото в чужбина 8-месечно момиченце.

Какви форсмажорни обстоятелства са принудили майката да се самоубие, като скочи в реката с нищо неподозиращите хлапета, все още не е ясно. Зловещата трагедия потресе цяла България.

На 25 май случаен минувач, който разхождал кучето си в Дунавския парк в Силистра, чул викове за помощ откъм реката. Мъжът забелязал момче във водата, което се държало на подводен храст. Без да се колебае, той скочил във водата и извадил детето на брега. Сигнал за паднали в реката – в района на стоянката за лодки, зад ресторант “Дунав”, жена и дете е бил подаден и на тел. 112.

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче, съобщиха от апелативната прокуратура.

Разследващите са иззели запис от камери в района на произшествието, на който се виждат ясно майката и двете й деца. Веднага след като момченцето е бутнато в реката,

Айсегюл скача с бебето

Досега няма нови моменти в разследването.

“Разпитани са хората, които трябва да бъдат разпитани”, лаконичен бе пред “168 часа” говорителят на окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов. Без отговор остана въпросът какъв е бил възможният мотив една майка да хвърли децата си в реката.

До момента телата на 31-годишната Айсегюл и осеммесечното й момиченце не са открити. Спасеното дете е било настанено в болницата веднага след инцидента. Няма опасност за живота му.

Уведомени са граничните власти на Румъния, тъй като теченията на реката може да отнесат издирваните тела на румънския бряг.

Според рибари от Силистра след падналите обилни дъждове и високите води в реката било изключено труповете да бъдат открити. Понякога водата сякаш пази удавниците за себе си, разсъждават те.

Преди година самоубийството в Дунав като алтернатива от сложна житейска ситуация избрала и друга жена от Дулово.

По данни на съпруга на Айсегюл в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст, става ясно от прессъобщението на апелативната прокуратура.

Следвайте ни в социалните медии